Ärendet remitteras till Tekniska förvaltningen för vidare handläggning.

 

Medborgarinitiativet kommer att hanteras i samband med Tekniska utskottet den 31 maj.

 

Sedan antagandet av Plan för grönstruktur 2020 och även utiftån senare politiska förtydliganden gällande trygghet och tillgänglighet på lekplatser pågår ett arbete inom Värnamo kommun att inventera och föreslå uppdateringar utifrån dessa aspekter. Utifrån detta arbete föreslås åtgärder och att medel avsätts. Första större åtgärden gällande uppdatering av stadsdelsparker är att Folkets park under kommande år kommer få en helt ny stadsdelslekplats. I samarbete med skolor, Stiftelsen Folkets park och övriga föreningar i området skissas nu på nya funktioner/ aktiviteter i och kring parken.

 

När det gäller skicket på lekplatsen i Apladalen är den under våren besiktigad och avhjälpande åtgärder är vidtagna för säker lekplats. Under året kommer åtgärder vidtas för att fräscha upp lekplatsen så den ser trevlig ut. På sikt, utan att definiera när, kommer åtgärder vidtas för att bibringa nya lekutrustningar. Tyvärr är det längre leveranstider på material nu och det är ovisst med leveransen och dessutom kan kommunen inte enligt regelverk tillverka egna komponenter för att ersätta slitna och väderbitna delar.

 

Det har hänt mycket gällande gestaltning och funktioner för lekplatser och mötesplatsers sedan lekplatsen i Apladalen anlades. När lekplatser uppdateras och byggs om kommer dessa aspekter väga tungt, även så i Apladalen när denna lekplats kommer på tur.

 

Tekniska förvaltningen föreslår tekniska utskottet besluta att  anse medborgarinitiativet besvarat 2022-05-31.