Efter samråd med kommunfullmäktiges ordförade översänds bifogat medborgarinitiativ direkt till er på tekniska förvaltningen för vidare handläggning.

 

Beslut

Tekniska utskottet beslutar att  avslå medborgarinitiativet.

                     

Ärendebeskrivning

Kommunfullmäktiges ordförande har lämnat medborgarinitiativet ”Parkområde kring multiarenan i Bor” till tekniska förvaltningen för vidare handläggning.

 

Medborgarinitiativtagaren föreslår att det anläggs ett mindre parkområde med buskar och träd på den tomma ytan vid multiarenan i Bor. Medborgarinitiativtagaren har önskemål om fler bänkar och bord för att möjliggöra umgängesytor i området samt en sarg för att underlätta för uppspoling av is. Det här skulle enligt medborgarinitiativtagaren bidra till att fler åldersgrupper skulle kunna vistas i området.

 

Fritidsavdelningen konstaterar att det inte finns  medel avsatta för att utveckla området i Bor och området bedöms inte vara prioriterat i dagsläget, varför förslaget är att avslå medborgarinitiativet. Det finns möjlighet för invånarna att lyfta önskemål om stöd och hjälp att utveckla området vid nästa landsbygdsdialog i Bor som är planerad till 2023.