Beslut

Teknik- och fritidsnämnden beslutar

att  avslå medborgarinitiativet.

                     

Ärendebeskrivning

Medborgarinitiativet Inomhusskatepark i Värnamo har lämnats till teknik- och fritidsnämnden för handläggning.

 

Medborgarinitiativtagaren menar att kommunen behöver en inomhusskatepark i Värnamo för att skateboardåkare ska ha möjlighet att utöva sin idrott året om. Det ger också möjlighet att skejta när vädret inte ger tillåtelse att vara utomhus. Under vinterhalvåret tappar åkarna kontakten med varandra och det leder till mer stillasittande och kan leda till ökad psykisk ohälsa. Initiativtagaren menar på att skejtare har lika stor rätt att utöva sin idrott som andra idrotter har och hänvisar till andra idrottsanläggningar som möjliggör idrott vintertid. Medborgarinitiativet har fått 213 röster och 36 positiva kommentarer på kommunens hemsida.

 

Teknik- och fritidsförvaltningen anser att det är ett lovvärt initiativ och förstår initiativtagarens argument, men konstaterar att det inte finns medel avsatta i investeringsbudgeten under de kommande fem åren för en kommunägd inomhusskatepark i Värnamo.

 

Kommunen tillhandahåller ett fåtal anläggningar som är anpassade för idrott året runt för specifika idrotter. Dessa anläggningar rymmer i allmänhet flera olika idrotter och är inte så specialinriktade mot just en specifik idrott.

 

 

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsförvaltningen föreslår teknik- och fritidsnämnden besluta

att  avslå medborgarinitiativet.

 

 

I samband med kommunstyrelsen har ärendet överlämnats till teknik- och fritidsnämnden för handläggning.