Efter samråd med kommunfullmäktiges ordförande har bifogat medborgarinitiativ överlämnats direkt till teknik- och fritidsnämnden för vidare handläggning.

 

Beslut

Teknik- och fritidsnämnden beslutar

att  avslå medborgarinitiativet.

                                     ​

                       ​

Ärendebeskrivning

 

Kommunfullmäktiges ordförande har lämnat medborgarinitiativet ”Läktare i sporthallen vid Forsheda skola” till teknik- och fritidsnämnden för vidare handläggning.

 

Medborgarinitiativtagaren skriver att Forsheda har en stor sporthall som används flitigt av både föreningslivet och av skolan. Vid träningar och tävlingar är det mycket publik. Det finns ett problem med sporthallen och det är avsaknaden av läktare. Folk står och hänger i den smala korridoren samt sitter vid sidan av planen, vilket kan vara farligt vid bollsporter. Initiativtagaren menar på att det finns ett stort behov av en läktare. Initiativtagaren lämnar två förslag på läktarbygge. Antingen en utbyggnad av läktare på baksidan av hallen med egen ingång eller att bygga en läktare över korridoren där folk samlas nu. Medborgarförslaget har fått 346 röster.

 

Teknik- och fritidsförvaltningen konstaterar att Forsheda IF under året har haft 28 matcher i Forsheda sporthall, fördelat på både ungdomar och seniorer. Från och med januari 2024 är Park Arena tillgänglig för matcher. Park Arena har en läktarkapacitet på 250 personer. Teknik- och fritidsförvaltningen gör bedömningen att det är möjligt för Forsheda IF att, vid behov av läktare, förlägga aktuella matcher till Park Arena i Värnamo tätort.