Kommunfullmäktiges ordförande har beslutat att medborgarinitiativet ska överlämnas till Teknik-och fritidsnämnden för handläggning.

 

Beslut

Teknik- och fritidsnämnden beslutar att  anse medborgarinitiativet besvarat.

 

Ärendebeskrivning

Kommunfullmäktiges ordförande har överlämnat medborgarinitiativet till teknik- och fritidsnämnden för handläggning och beslut.

Medborgarinitiativtagaren saknar en centralt placerad lekplats i centrum, förslagsvis i Åbroparken.

 

Medborgarinitiativet har varit aktivt för omröstning under våren 2023 och förslaget stöddes av 106 röstande med 16 skriftliga kommentarer, vilka alla var positiva till föreslagen åtgärd.

 

Teknik- och fritidsförvaltningens hantering av medborgarinitiativet

De centrala kvarteren i Värnamo stad är under utveckling och flera nya bostäder planeras byggas de närmsta åren. Med ett stort antal tillkommande boenden, kommer nyttjandet och därmed kraven på funktioner i de centrala parkerna att öka. 

 

I Värnamo kommuns plan för grönstruktur föreslås Åbroparken och Luddöparken utvecklas med fler funktioner, som till exempel lekplatser, i takt med att fler boenden tillkommer i de centrala delarna av staden. Förvaltningen tittar på dessa frågor tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen i samband med framtagande av detaljplaner för ny bebyggelse.

 

Förvaltningen ser att satsningar på utveckling av allmänna platser som parker och ger stora mervärden för kommunens invånare och skapar attraktivitet och bättre folkhälsa. Skateparken i kanten av Åbroparken är ett bra exempel på denna typ av satsning som skapar mötesplatser för fler målgrupper.   

 

För närvarande finns inga investeringsmedel beslutade för ytterligare central lekpark i Värnamo tätort.

 

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsförvaltningen föreslår teknik- och fritidsnämnden besluta att  anse medborgarinitiativet besvarat.