Medborgarinitiativet har remitterats till teknik- och fritidsnämnden vidare handläggning. Det är därmed teknik- och fritidsnämnden som har att besluta i ärendet.

 

Beslut

Teknik- och fritidsnämnden beslutar

att  avslå medborgarinitiativet.

                     

Ärendebeskrivning

Kommunfullmäktiges ordförande har remitterat medborgarinitiativet ”Konstgräsplan i Bor” till teknik- och fritidsförvaltningen.

 

Medborgarinitiativtagaren har som förslag att det ska anläggas en konstgräsplan i Bor. Anledningen till att det bör finnas, enligt initiativtagaren, är att Borborna ska slippa pendla till Värnamo eller Rydaholm. Det sparar både tid, pengar och miljön samt att det ger möjlighet till mer vinterträning för befolkningen i Bor.

 

Teknik- och fritidsförvaltningen konstaterar att det är svårt att få konstgräsplanerna att räcka till i Värnamo tätort under vintertid. Nyttjandet är lägre på konstgräsplanerna i Forsheda och Rydaholm. Ett alternativ till att träna i Värnamo är att undersöka möjligheten till spel i Rydaholm på den konstgräsplan som finns där. Förvaltningens bedömning är att de konstgräsplaner som finns i kommunen idag täcker efterfrågan.

 

 

Förslag till beslut

Teknik- och fritidsförvaltningen föreslår teknik- och fritidsnämnden besluta

att  avslå medborgarinitiativet.