Kommunstyrelsen remitterar ärendet till Tekniska utskottet.

 

Beslut

Tekniska utskottet beslutar

att  anse medborgarinitiativet besvarat.

 

 

Ärendebeskrivning

Kommunfullmäktiges ordförande har lämnat medborgarinitiativet ”Basketplaner utanför Östboskolan” till tekniska förvaltningen för vidare handläggning.

 

Enligt medborgarinitiativet vill initiativtagaren att kommunen ska bygga tre basketplaner på den stora gräsytan utanför Östboskolan. Medborgarinitiativet har fått 237 röster och 34 positiva kommentarer.

I dag finns det en relativt ny multiarena på Exposkolan. På den finns möjlighet till olika idrotter inklusive basket. Arenan är fri att använda på kvällar och helger. Ytorna kring Exposkolan kommer på sikt att utvecklas med nya lokaler för kommunal verksamhet, därför är det idag svårt att lägga aktivitetsytor på denna plats.

 

Ett arbete pågår med att se över kommunens möjligheter att vidareutveckla aktivitetsområdet mellan Apladalsskolan och ishallen, för att skapa mer aktivitet och därmed få till ett tryggare och mer attraktivt område för staden. En dialog förs med skolan och olika idrottsföreningar i området om vilka aktiviteter som efterfrågas. Önskemål om olika typer av ”basketcourts” tas med i den processen.

Bedömningen är att medborgarinitiativet ska anses besvarat.

 

 

Förslag till beslut

Tekniska förvaltningen föreslår tekniska utskottet besluta

att  anse medborgarinitiativet besvarat.