Forsheda har en enda stor sporthall som ortens idrottsföreningar och högstadieskola använder mycket flitigt, inte minst under den kallare årstiden. Under skoltid ordnas en del turneringar och på fritiden tränas och tävlas det flitigt i fotboll, innebandy, barngymnastik med mer.  Vid träningar och framförallt vid tävlingar kommer det mycket folk för att titta. Ortens ungdomar går gärna dit för att se sina vänner spela. Dessutom finns det inte finns någon annan lokal att hänga i. Här umgås alla åldrar på ett härligt sätt.

Det finns dock ett problem. Det finns ingen läktare. Folk står och hänger i den smala korridoren vid sidan av planen. Barn kan inte se över kanten, vilket gör att de sitter på bänkar eller på golvet precis intill planen.  Då det gäller fotboll och innebandy är detta direkt farligt!

 

Jag har funderat på två alternativ till läktarbygge: dels skulle man kunna bygga ut baksidan på sporthallen och göra läktare med egen ingång där. För att undvika att åskådarna går över eller bredvid planen för att nå toaletter och kioskbord bör toalett finnas i utbyggnaden liksom plats för ett bord.

Det andra alternativet kanske skulle kunna vara att bygga en läktare över korridoren där folk nu samlas. Jag vet inte vad som finns uppe i innertaket, men det kan funka.  Jag har försökt illustrera vad jag menar i bifogade filer, samt tagit en del bilder på situationen nu.  Säkert kan en byggingenjör hitta många bättre lösningar. Det viktiga är att Forsheda sporthall får en läktare så att idrotten kan fortsätta vara en trevlig och säker mötesplats på vår lilla ort!