Ansök om byte av eller önskemål om skola

Denna e-tjänst har 8 steg
  • 1. Ansökan
  • 2. Elevens uppgifter
  • 3. Skola
  • 4. Övrigt
  • 5. Inlämnande av uppgifter
  • 6. Förhandsgranska
  • 7. Signera
  • 8. Skicka in

Denna e-tjänst riktar sig till dig som vårdnadshavare och har önskemål om att ditt barn ska byta skola inom Värnamo kommun eller om ni ska flytta till Värnamo kommun och är i behov av en skolplats. Du hittar mer information på vår webbplats Val av skola, anvisad plats - Värnamo kommun (varnamo.se)

 

 

Så här ansöker du via e-tjänsten

 

Gemensam vårdnad

Ni måste ha bank-id för att använda e-tjänsten. Vid gemensam vårdnad måste båda vårdnadshavarna ha bank-id. Båda vårdnadshavarna måste dessutom ha en e-postadress.

  1. Den som gör ansökan får ett meddelande om att ansökan är påbörjad och information om att den andra vårdnadshavaren måste signera ansökan för att den ska bli komplett.
  2. Den andra vårdnadshavaren får ett e-postmeddelande med information om att hen ska logga in på mina sidor och signera ansökan.
  3. När båda har signerat skickas ansökan till barn- och utbildningsförvaltningen och vårdnadshavare 1 får ett epostmeddelande om att samtliga har signerat ansökan och att ansökan nu har skickats in.

 

Ensam vårdnad

Du måste ha bank-id för att använda e-tjänsten. När du har signerat ansökan skickas den till barn- och utbildningsförvaltningen. Du får ett kvitto skickat till din epostadress på att ansökan skickats in.

 

 

 

Information om behandling av personuppgifter

Värnamo kommun behöver hantera och spara personuppgifter om dig. Det gör vi för att kunna handlägga ärenden och fatta beslut som rör dig för att fullgöra våra skyldigheter enligt lag. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig eller begära rättning eller radering av dina uppgifter. Du kan också göra invändningar eller begära att vi begränsar behandlingen. Du hittar mer information på: kommun.varnamo.se/personuppgifter.
 

 

Information

Inloggning

Inloggning krävs för denna e-tjänst

E-tjänsten måste signeras innan inskick

Tillgänglig som PDF

Ladda ned