Anmäl skadeståndsanspråk

Denna e-tjänst har 7 steg
  • 1. Information
  • 2. Anmälare
  • 3. Kontaktuppgifter
  • 4. Händelsebeskrivning
  • 5. Förhandsgranska
  • 6. Signera
  • 7. Skicka in

Om du drabbas av en skada i Värnamo kommun, som du anser att kommunen är ansvarig för, kan du begära att kommunen betalar ut ett skadestånd till dig.

 

Enligt skadeståndslagens bestämmelser finns det möjlighet för kommunen att betala ut ersättning om kommunen har orsakat en skada genom fel eller försummelse.

Observera att du alltid i första hand bör nyttja egna försäkringar (till exempel fordonsförsäkring, hem- eller olycksfallsförsäkring mm) innan du riktar ett krav mot kommunen för den uppkomna skadan. Detta eftersom du som skadelidande då inte har samma stränga krav på att visa att kommunen har orsakat skadan genom fel eller försummelse, och det går snabbare att få ersättning. Du kan därefter framställa krav på självriskkostnader gentemot kommunen.

 

Om du inte vill använda e-tjänsten kan du istället fylla i blanketten här

 

Information om behandling av personuppgifter

 

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi behandla för att hantera dina skadeståndsanspråk mot Värnamo kommun. Den nämnd som ansvarar för verksamheten ditt skadeståndsanspråk rör kommer att behandla din anmälan tillsammans med försäkringssamordnaren (kommunstyrelsen).

 

Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden rättslig förpliktelse enligt Skadeståndslagen, samt i vissa fall enligt tecknat avtal. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till kommunens försäkringsbolag eller kommunens försäkringsförmedlare som hjälper kommunen med komplexa utredningar.

 

Ditt skadeståndsanspråk blir även allmän handling enligt offentlighetsprincipen i Tryckfrihetsförordningen då det inkommer till kommunen och kan komma att lämnas ut om någon begär detta. Innan vi lämnar ut en handling som innehåller personuppgifter gör vi alltid en sekretessprövning enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Du har rätt att kontakta oss om du vill ha information om de uppgifter vi har om dig eller begära rättning eller radering av dina uppgifter. Du kan också begära att vi begränsar behandlingen eller göra invändningar till Integritetsmyndigheten.

Hur du går till väga, samt mer information och kontaktuppgifter, hittar du på sidan Behandling av personuppgifter - Värnamo kommun (varnamo.se)

 

Information

Inloggning

Inloggning krävs för denna e-tjänst

E-tjänsten måste signeras innan inskick

Tillgänglig som PDF

Ladda ned